3 Aralık 2010 Cuma

Yeni Türk Ticareti Kanunu: Şimdi Onlar Düşünsün!

Uzun zamandır çıkması beklenen ve Türkiye'de ticaret yapan firmaların internette kendisine çeki düzen vermesini amaçlayan kanunu yakında yürülüğe girecek. Yakında da nekadar yakında? Bu henüz belli değil. Birçok ajansda bu haberi gördüm bugün. Çok fazla ayrıntı vermeselerde çıkmasına çok kısa bir süre kaldığını belirtiyorlar.

Kanunun bilişim alanındaki en kayda değer verisi 562. maddesinin 12. bendindeki, “Yasanın 1524. maddesi gereğince, bu kanun yürürlüğe girdikten sonra 3 ay içinde sitesini oluşturmayan veya web sitesi mevcut ise, aynı süre içinde sitesinin bir bölümünü bilgi toplumu hizmetlerine özümlemeyen şirket yöneticileri 6 aya kadar hapis ve 100 günden 300 güne kadar adli para cezası ile ve aynı internet sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan da 3 aya kadar ve 100 güne kadar adli para cezası verilir” yazısı.

Özetle kanun yürülüğe girdikten 3 ay sonra firmaların hala "düzgün" bir web sitesi yoksa hapis cezasına kadar cezalar verilecek. Bu "düzgün"lüğü kime nasıl kontrol ettirecekleri kafamı kurcalıyor aslında. "İşini bilen" memurlara verirlerse bu kontrol mekanizması işini türk ticaret webi dünyasında pek birşey değişmez herhalde. Genede umutluyum ben. Bunca zaman firmaların peşinde web sitesi hazırlamak beğendirmek için koşan web geliştiricilerine gerçekten güzel bir fırsat -kurumsal siteye ihtiyaç duyan dostlarınız varsa destek@ustundizayn.com mail adresindne iletişim kurabilirler-. Firmaların peşinden koşmak yerine firmaların kendilerine ulaşmasını beklemek ve ücrette sorun çıkarmamalarını görmek eğlenceliği olacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder