4 Aralık 2010 Cumartesi

Dropbox; İpuçları, incelikleri..

Bir önceki yazımda Dropbox u ana hatlarıyla açıklamıştım sizlere şimdi de geldik detaylara ip uçlarına... Umuyorum yardımcı olacak bir yazı çıkarabilirim.

İlk ip ucum üniversite öğrencilerine geliyor; Dropbox öğrenci dostu bi yapıya sahip ve eğer ki .edu uzantılı bir mailiniz var ise size süper bi kıyak yapıyor. https://www.dropbox.com/edu bu adrese mailinizi girdiğiniz taktirde bu güne kadarki ve bu günden sonra ki davetlerinizden 250 yerine 500MB kazanıyorsunuz dahası ulaşabileceğiniz maksimum ücretsiz alan 8GB dan 16GB a yükseliyor.

Şimdi de bir detay da sıra; Sharing, klasör paylaşımı... Tabiki en önemli nokta paylaşıcağınız kişininde Dropbox sahibi olması gerekiyor, konunun özü dropbox üzerinden ortak bir klasörünüz oluyor ve internet bağlantınız olduğu sürece otomatik olarak sürekli senkronize oluyor. Gelelim detaylara,
Öncelikle saatimizin yanındaki Dropbox simgesine sağ tıklayarak web sitesine giriyoruz. Files sekmesinden "Share e folder" a tıklamak suretiyle işlemi başlatıyoruz. ilk aşamada önümüze 2 seçenek geliyor, yeni bi klasörü oluşturmak veya eski bi klasörü paylaşmak. Burdan varolan bi klasörü içeriğiyle birlikte paylaşabileceğinizide farketmişinizdir. Biz yeni bi klasör oluşturucaz, ilk seçeneği seçili bırakıp bir isim bıraktıktan sonra next e basıyoruz. Önümüze yine 2 seçenek geliyor, ilki davet edeceğiniz kişi; Buraya davet edeceğiniz kişinin kayıt olurken verdiği e-mail i giriyorsunuz. İkinci kutumuz ise bu arkadaşınıza kişisel bir mesaj yollamak istemenizde kulanıcağınız alan. "Share folder" tıkladığımız anda işlemin bize düşen kısmını tamamlyıoruz, artık top davet ettiğiniz
arkadaşınızda. Arkadaşınıza davetinize yazdığınız mesajı içeren bir e-mail gidiyor. Arkadaşınız "View"dosya adı"" na tıklayarak kendi Dropbox alanına gidiyor. Ve son olarak Accept e tıklamak kalıyor. Bu işlemide yaptıktan sonra Dropbox için belirlediğiniz alana belirttiğiniz dosya oluşuyor ve tam bir senkron başlıyor.
Dropbox sayfanızdan Sharing sekmesine girdiğinizde kimlerle hangi dosyaları paylaştığınızı görebilir, bu klasörlere daha fazla kişi davet edebilirsiniz. Eğerki bu arkadaşınızı bu klasörü paylaşmaktan vazgeçerseniz, yine Sharing sekmesinden klasörün yanındaki Options a tıklıyorsunuz. Önünüze çıkan pop-up ın ilk sekmesinden bu klasöre başka arkadaşlarınızda davet edebiliyorunuz, İkinci sekmeye (Members (2)) tıkladığımızda ise üyeleri görüyoruz ve arkadaşınızın yanındaki oka tıklayarak ona E-mail atabiliyor ve onu Kick Out seçeneğiyle dosyadan atabiliyorsunuz . Burda bir güzel özellik daha ortaya çıkıyor, Size arkadaşınızın bu klasörün içeriğini saklaması için izin verip vermiyceğini soruyor, tick i kaldırdığınız taktirde ise anında arkadaşınızın bilgisayarından paylaştığınız klasör siliniyor..
Şimdilik benden bu kadar, yakında yeni yazılarda görüşmek üzere, umarım yardımcı olabilmişimdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder